Андрій Парубій на відкритті сесії Ради: Наближення виборів не перешкоджатиме роботі парламенту

12:10, 04.09.2018
Андрій Парубій на відкритті сесії Ради: Наближення виборів не перешкоджатиме роботі парламенту

Парубій висловив надію, що відповідальність буде вище за емоцій і побажав всім успішної роботи, сил і наснаги (фото: InfoResist)

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що наближення виборів в Україні та політичні емоції не дозволять перешкодити планомірній роботі парламенту.
 
Про це він сказав під час відкриття пленарного засідання 9-ї сесії ВРУ, передає "Українська правда".
 
За його словами, наразі Україна стоїть перед важливими і критичними викликами, зокрема, зовнішніми і внутрішніми викликами - продовження російської агресії та наближення виборів.
 
Проте Парубій запевнив, що крім іншого це буде період шансів і вікна можливостей.
 
"Я впевнений, що відчуття відповідальності у більшості депутатів, інтереси держави будуть на першому місці. Ми зможемо працювати системно, планово і результативно", - заявив спікер парламенту.
 
Він зазначив, що на повістці дня депутатів цієї осені стоять питання нацбезпеки, підтримки Збройних сил та наближення до НАТО.
 
"Я наголошую, що я підтримую пропозиції про закріплення євроатлантичного напряму в Конституції, вони важливі і по формі і по змісту", - додав Парубій.
 
Також він додав, що важливими питаннями найближчим часом стануть питання ухвалення бюджету на 2019 рік, виборчого кодексу, зміна складу Центральної виборчої комісії та інше.
 
"Завдань перед нами стоїть багато. У всі важкі часи, у всі виборчі часи, парламент був осередком стабільності. Тут знаходилась необхідна кількість депутатів, щоб розв'язати всі кризи. Працює Верховна Рада - і все буде добре в державі", - підсумував Парубій.
 
Він висловив надію, що відповідальність буде вище за емоцій і побажав всім успішної роботи, сил і наснаги.
 
У відкритті сесії взяв участь прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який також окреслив план роботи на найближчий час і побажав депутатам успіхів і продуктивності.
 
Раніше Верховна Рада оприлюднила текст змін до Конституції щодо курсу України на ЄС і НАТО. "Пропонована законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до Конституції України для реалізації цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору як стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів держави", - йдеться у пояснювальній записці.