За замах на Бабченка Борис Герман отримав 4,5 роки тюрми

17:50, 01.09.2018
За замах на Бабченка Борис Герман отримав 4,5 роки тюрми

Герман співпрацює зі слідством, даючи "дуже цікаві" свідчення, кажуть в СБУ (фото: Цензор.нет)

Підозрюваного в організації замаху на російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа засудили до 4,5 роки в’язниці.
 
Про це "Громадському" повідомила речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.
 
За її словами, він повністю визнав свою провину. Де саме Герман відбуватиме покарання - в СБУ поки не знають.
 
Разом з тим голова СБУ Василь Грицак сказав, що після угоди зі слідством вирок Герману оголосив Голосіївський районний суд Києва ще 30 серпня. 
 
Він набуде чинності через місяць.
 
"Герман співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які нами в подальшому будуть перевірятися і документуватися", - додав Грицак.
 
Нагадаємо, 29 травня з’явилася інформація, що кілер застрелив Аркадія Бабченка. Доки вбивство у публічнопу просторі обростало деталями, у мережу зилил фото загиблого, небайдужі писали пости у соцмережах та збиралися на акцію пам’яті, 30 травня під час брифінгу в СБУ Аркадій Бабченко з’явився живим та неушкодженим.

У справі арештували власника заводу із виробництва зброї Бориса ГерманаВодночас у СБУ повідомили про ще одного організатора замовного вбивства - "громадянина Т.". Правоохоронці нібито записали його розмови.

Після того, як стало зрозуміло, що Аркадія Бабченка "замовили", але не вбили, Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що існує список із 30 потенційних жертв. Згодом він збільшився та отримав назву "Список 47" або "Список Бабченка". Згодом уже в списку нібито фігурувало 60 публічних осіб.