В Умані відкриють тимчасове консульство Ізраїлю на час святкування Рош ха-Шана

13:03, 30.08.2018
В Умані відкриють тимчасове консульство Ізраїлю на час святкування Рош ха-Шана

В Умані, вперше в історії взаємин України та Ізраїлю, відкриють тимчасове консульство на період святкування Рош ха-Шана. Цього року відзначення хасидами Нового року за іудейським календарем відбудеться в ніч з 8 на 9 вересня. Як і в попередні роки, Умань очікує приїзду не менше 40 тисяч прочан із майже 20 країн світу.

Про це інформує JTA.

Як заявляють у Міністерстві закордонних справ в Єрусалимі, в Умані дипломат з Ізраїлю буде «вирішувати нагальні консульські питання, як це є в усіх посольствах Ізраїлю у світі, зокрема, допомагатиме із загубленими проїзними документами, надаватиме будь-яку іншу надзвичайну допомогу».

Тимчасове консульство розмістять неподалік місця поховання раббі Нахмана, де хасиди традиційно моляться, зустрічаючи свій Новий рік.

Також традиційно Ізраїль надішле до Умані своїх офіцерів, які допомогатимуть місцевій владі підтримувати порядок.

Між тим, як повідомляють в черкаській обласній поліції, до Умані вже прибув зведений загін із 60 співробітників патрульної поліції з дванадцяти областей України для надання допомоги в забезпеченні правопорядку на території міста Умані під час святкування паломниками Рош ха-Шана. Правоохоронці будуть перебувати на території Умані до завершення основних масових заходів за участі паломників.

Водночас черкаська поліція продовжує підготовчі заходи по забезпеченню публічної безпеки та порядку під час візиту до Умані паломників-хасидів для святкування Нового року за іудейським календарем. А начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області генерал Валерій Лютий довів основні завдання до поліцейських, серед яких –забезпечення публічної безпеки та порядку, безпеки руху в місті і на автодорозі державного значення Київ-Одеса та виявлення адміністративних і розкриття кримінальних правопорушень. Поліцейським наголошено на дотриманні дисципліни та законності під час несення служби. Загалом публічну безпеку та порядок під час візиту паломників до Умані будуть забезпечувати понад 550 працівників поліції.

Готуються до посиленого режиму несення служби і черкаські рятувальники. Днями в Умані вони провелиь комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки громадян та захисту місць релігійного паломництва. Під час тренування рятувальними підрозділами із застосуванням спеціальної техніки та обладнання на території меморіального комплексу були відпрацьовані спеціальні завдання Зокрема, одним із найскладніших завдань стало проведення «бойових дій» та евакуаційних заходів у задимленій будівлі культової споруди.





В ході навчань рятувальники вивчили планування об’єктів, наявність водних джерел та відпрацювали організацію зв’язку під час виконання дій за призначенням. За участі інженерних фахівців було перевірено протипожежний стан об’єктів, проаналізовано можливі наявні ризики та небезпеки, відповідність шляхів евакуації правилам безпеки. Загалом, участь у навчаннях взяли 16 рятувальників та 3 одиниці пожежної і спеціальної техніки.