Telegram надаватиме дані користувачів російським силовикам за рішенням суду

15:52, 28.08.2018
Telegram надаватиме дані користувачів російським силовикам за рішенням суду

Телеграм обіцяє надавати дані користувачів, яких визнають причетними до тероризму

Месенджер Telegram змінив політику конфіденційності, зробивши можливим передачу спецслужбам Росії особистих даних користувачів за рішенням суду.

Про це повідомляє "Новая газета".

"У разі, якщо Telegram отримує судове розпорядження, яке підтверджує, що Ви підозрюєтеся в тероризмі, то ми можемо розкрити Вашу IP-адресу і номер телефону відповідним спецслужбам. На даний момент подібних ситуацій не було", - йдеться у пункті 8.3 Політики конфіденційності месенджера.

У прес-службі месенджера обіцяють публікувати щопівроку в спеціальному каналі Transparency звіти про звернення спецслужб.

Керівник Міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков додає, що це рішення не є результатом переговорів з владою якоїсь країни, оскільки Telegram давно бореться з тероризмом і блокує підозрілі канали та чати.

"Ми як представники Telegram ніколи не заперечували права і навіть обов'язки влади боротися з тероризмом, навпаки, пропонували саме такий цивілізований шлях - судовий запит в обмін на розкриття. І навіть не листування, а лише IP і телефон. Баланс інтересів національної безпеки і недоторканності приватного життя має бути знайдений. Telegram пропонує свій варіант. ФСБ не пропонувала нічого", - додав Павло Чіков.

Нагадаємо, Telegram відмовився надавати російським спецслужбам ключи шифрування повідомлень користувачів, тому його спробували заблокувати на території Росії, але це не вдалося.