На Спаса у Сичівці врятували від блискавки дерев’яну церкву ХІХ сторіччя

18:57, 20.08.2018
На Спаса у Сичівці врятували від блискавки дерев’яну церкву  ХІХ сторіччя

Такою була дерев’яна церква Іоанна Хрестителя, збудована у Сичівці ще у 1896 році, до вчорашньої пожежі (фото: facebook.com)

У неділю 19 серпня на Черкащині в селі Сичівка Христинівського району блискавка влучила у дерев'яну церкву Іоанна Хрестителя, збудовану у цьому населеному пункті ще у 1896 році.
 
Про це повідомляє Черкаське обласне управління ДСНС сьогодні, 20 серпня.
 
Як розповідають рятувальники, близько 20-ї години під час грози у найвищий з двох наявних куполів церкви Іоанна Хрестителя влучила блискавка. І на очах у людей дерев'яну будівлю в одну мить охопило полум'я.
 
Отримавши повідомлення про пожежу, у відповідності до районного плану залучення сил і засобів, на ліквідацію пожежі, крім чергового караулу христинівської пожежно-рятувальної частини, було залучено навіть вогнеборців місцевої пожежної команди із сусіднього села Краснопілка Вінницької області. 
 
Воду до місця пожежі підвозив трактор з місцевого КХП "Зернопродукт".
 
Під час боротьби з вогнем, що тривала майже годину, співробітниками ДСНС водночас було організовано евакуацію з приміщення церковного начиння, релігійних коштовностей та інших матеріально-технічних цінностей.
 
Завдяки оперативним та професійним діям фахівців ДСНС вдалось врятувати від знищення храм, який є зразком класичного дерев'яного церковного будівництва ХІХ сторіччя і належить до Української православної церкви Київського патріархату.
 
Вогнем пошкоджено лише один купол.