У Росії українця Романа Терновського відправили на два роки в колонію за причетність до «Правого сектора»

15:14, 20.08.2018
У Росії українця Романа Терновського відправили на два роки в колонію за причетність до «Правого сектора»

Вирок Терновському набув чинності 20 серпня (фото: Слідком Росії)

Затриманого у Росії українця Романа Терновського засудили до 2 років і 3 місяців позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії загального режиму нібито за причетність до діяльності забороненого на території Росії "Правого сектора". 
 
Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії.
 
"Його визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.282.2 КК РФ (участь в діяльності екстремістської організації)", - йдеться в повідомленні.
 
Вирок Терновському набув чинності 20 серпня.
 
За версією слідства, у 2015-2016 роках Терновський на території України нібито "займався організацією виготовлення та розповсюдження атрибутики з символікою "Правого сектору". Крім того, українцю інкримінують участь у блокаді російських вантажівок 15 лютого 2016 року у районі пункту пропуску "Гоптівка" на кордоні з Росією. 
 
Росія вважає, що блокування її вантажівок мало на меті "нанесення майнового і репутаційного збитку Російській Федерацій в її зовнішньоекономічним зв’язкам".
 
Також Терновський, за версією слідства, нібито був учасником акції під російським консульством у Харкові 12 червня 2016 року. 
 
Слідчі Росії стверджують, що вона була спрямована на "перешкоджання і зрив проведення заходів на честь Дня Росії".
 
"Обвинувачений здійснював пропаганду діяльності "Правого сектору" серед користувачів інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, зокрема серед осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.
 
Як відомо, в жовтні слідчий комітет Росії заявив, що у Ростові взяли під варту українця Романа Терновського, який є причетним до організації "Правий сектор".
 
Прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський у коментарі "Громадському" повідомив, що Терновський не був членом партії і вже рік учасники організації не мали з ним жодних зв’язків.