Чотирнадцять громадян Росії просять Путіна про обмін на українських політв’язнів

17:36, 16.08.2018

Чотирнадцять громадян Росії написали листи до президента Росії Володимира Путіна з проханням про обмін на українських політв’язнів.

Про це повідомляє Інтрефакс-Україна із посиланням на заяву уповноваженої з прав людини Людмили Денісової.

"І далі надходять заяви від громадян Росії, яких тримають в українських місцях позбавлення волі, на ім’я президента РФ із проханням обміняти їх на одного з українських політв’язнів. Сьогодні такі заяви ми отримали ще від трьох осіб. Заяви написали Гаджиєв Руслан Джупалаєвич, Кімаковський Ігор Володимирович (ДУ "Бахмутська установа виконання покарань №6") і Мефедов Євген Ігорович (ДУ "Миколаївський слідчий ізолятор"), - повідомила Людмила Денісова.

Вона зазначила, що ці та інші заяви громадян Росії направлять до Міністерства закордонних справ України, щоб МЗС доправило їх дипломатичною поштою до адміністрації президента РФ.

До цього 11 громадян Росії, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі в Україні, написали заяви на ім'я президента своєї країни Володимира Путіна з проханням посприяти поверненню на батьківщину шляхом обміну на утримуваних в РФ українських політв'язнів.

Зокрема, 2 серпня таку заяву подав громадянин Росії Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії, та Олександр Саттаров і Фарух Камалов, які наразі перебувають у Лук’янівському СІЗО в Києві.

15 серпня такі заяви написали ще вісім громадян Росії: В’ячеслав Висоцький (ГУ "Черкаська виправна колонія № 62"), Валерій Іванов та Олександр Валехидіс (ГУ "Дрогобицька виправна колонія №40"), Владислав Гречин (ГУ "Одеська установа виконання покарань №21"), Віктор Агєєв (ГУ "Роменська виправна колонія №56"), Олег Доронін (ГУ "Городищенська виправна колонія №96"), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ГУ "Житомирська установа виконання покарань №8).

Нагадаємо, в Росії відмовилися помилувати Олега Сенцова на прохання його матері. у Кремлі хочуть, щоб політв’язень сам попросив про звільнення.

16 серпня триває 94-й день голодування Олега Сенцова із вимогою звільнити українських політв’язнів.