Правозахисниця Зоя Свєтова відвідала Олега Сенцова: «Крапельниці і суміш не можуть врятувати життя»

14:19, 14.08.2018
Правозахисниця Зоя Свєтова відвідала Олега Сенцова: «Крапельниці і суміш не можуть врятувати життя»

Правозахисниця розмовляла з українським режисером дві години у присутності начальника колонії і ще двох співробітників

Український політв'язень Олег Сенцов, який голодує 93 день, назвав свій стан "передкритичним".
 
Про це він сказав російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка зустрілася із Олегом вдень 14 серпня, повідомляє RTVI.
 
За словами Свєтової, вона розмовляла з українським режисером дві години у присутності начальника колонії і ще двох співробітників. 
 
"Лікарі колонії, яким Сенцов довіряє, вони роблять те, що можуть робити, але не роблять ніяких прогнозів. Адвокат казав, що йому роблять крапельниці і надають суміш, яку він приймає. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя", - додала Светова.
 
За словами правозахисниці, режисер не планує припиняти голодування. Також Свєтова розповіла, що мета голодування Сенцова залишилася та ж: звільнення українських політичних в'язнів з російських в'язниць.
 
На думку правозахисниці, потрібно якомога швидше вирішити проблему обміну.
 
У вівторок 14 серпня російській правозахисниці Зої Свєтовій дозволили відвідати колонію в Лабитнангі, де утримується український політв’язень Олег Сенцов.
 
Нагадаємо, в Росії Олега Сенцова засудили за звинуваченнями у тероризмі. Правозахисники та дипломати вважають режисера політв’язнем та постійно вимагають звільнення Олега Сенцова.

Натомість він хоче, щоб із російських в’язниць звільними всіх українських політв’язнів. Для цього він оголосив голодування 14 травня.
 
Адвокат політв’язня повідомив про критичний стан здоров’я Олега Сенцова.
 
Український омбудсмен Людмила Денісова попросила російську комісію з питань помилування якомога швидше розглянути прохання матері політв'язня Олега Сенцова про помилування її сина.
 
Речник президента Росії Дмитро Пєсков в свою чергу відмовився повідомити, коли Володимир Путін відповість на питання президента Франції Еммануеля Макрона про українського політв'язня Олега Сенцова.

 

  •