Вироблений у Києві танк нового покоління проходить випробування на полігонах (фото, відео)

17:26, 13.08.2018
Вироблений у Києві танк нового покоління проходить випробування на полігонах (фото, відео)

Машину облаштували резинометалевими гусеницями, що дозволило збільшити плавність ходу, і камерою заднього виду (фото: прес-служба "Укроборонпрому")

Бойовий танк Т-72АМТ від Київського бронетанкового заводу проходить вогневі випробування на військових полігонах.
 
Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром", до складу якого входить завод.
 
"Цілий комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети "Комбат", - розповідають у ДК.
 
Там зазначили, що завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км, а ракета "Комбат" здатна пробити броню товщиною 750 мм.
 
"Завдяки тандемній головній частині (ракета, - ред.) повністю ігнорує динамічний захист противника. Тобто потужності "Комбату" достатньо для знищення навіть найзахищених ворожих танків", - наголошують в "Укроборонпромі".
 
 
Окрім того, зазначають у концерні, танк має рівень захисту нового покоління, який забезпечується елементами динамічного захисту та протикумулятивними решітками.
 
"Таке поєднання виявилось одним з найбільш ефективних під час боїв на сході України", - зазначає прес-служба.
 
Також Т-72АМТ отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами.
 

На танк встановлений комплект з двох цифрових радіостанцій з захищеним каналами зв‘язку і сучасні супутникові засоби навігації.
 
Також машину облаштували резинометалевими гусеницями, що дозволило збільшити плавність ходу, і камерою заднього виду.
 
Як повіомляла "УМ", місія ОБСЄ зафіксувала на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей новітні засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби виробництва Росії.