Пєсков не знайшов слів відповісти на питання журналістів про Олега Сенцова

14:22, 13.08.2018
Речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився повідомити, коли Володимир Путін відповість на питання президента Франції Еммануеля Макрона про українського політв'язня Олега Сенцова.
 
Про це повідомляє російський "Інтерфакс".
 
За інформацією агентства, журналісти запитали Пєскова, коли очікувати відповіді російського президента після його розмови з президентом Франції про подальшу долю Сенцова.
 
"Наразі мені нічого сказати крім того, що було сказано раніше. Нічого додати", - відповів прес-секретар.
 
Як відомо, 10 серпня президент Франції Еммануель Макрон обговорив питання Олега Сенцова, який з травня голодує, з російським лідером Володимиром Путіним і попросив, щоб "Росія терміново знайшла гуманітарне вирішення ситуації".
 
Нагадаємо, в Росії Олега Сенцова засудили за звинуваченнями у тероризмі. Правозахисники та дипломати вважають режисера політв’язнем та постійно вимагають звільнення Олега Сенцова.

Натомість він хоче, щоб із російських в’язниць звільними всіх українських політв’язнів. Для цього він оголосив голодування 14 травня.
 
Адвокат політв’язня повідомив про критичний стан здоров’я Олега Сенцова.
 
Український омбудсмен Людмила Денісова попросила російську комісію з питань помилування якомога швидше розглянути прохання матері політв'язня Олега Сенцова про помилування її сина.