ДТП із загибеллю 10 людей під Житомиром сталося через сон водія

13:33, 13.08.2018
ДТП із загибеллю 10 людей під Житомиром сталося через сон водія

Про водія маршрутки відомо, що він із Рівного, позичив мікроавтобус у друзів і рушив на Київ, а наступного дня повертався назад з людьми, перевозити яких не мав жодного права

Водій мікроавтобуса, який в’їхав у вантажівку на Житомирщині, в результаті чого загинуло 10 людей, заснув за кермом.
 
Про це на брифінгу 13 серпня у Житомирі повідомив начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко, передає УНІАН. 
 
"Вже після експертизи ми побачили, що були внесені конструктивні зміни в гальмівну систему (маршрутки, - ред.), але це не вплинуло на наслідки… Тому що з ймовірністю у 99% там просто водій заснув за кермом, адже навіть гальмівного шляху не було, і він не намагався гальмувати", - заявив він. 
 
Про водія маршрутки відомо, що він із Рівного, позичив мікроавтобус у друзів і рушив на Київ напередодні, а наступного дня повертався назад з людьми, перевозити яких не мав жодного права.
 
Згодом поліція затримала власника маршрутки. Суд залишив його під домашнім арештом.
 
Нагадаємо, ДТП за участі маршрутки та великогабаритної вантажівки трапилася вранці 20 липня на 127-му км дороги Київ-Чоп поблизу села Глибочиці Житомирської області. Внаслідок аварії загинули 10 осіб та 9  отримали травми різного ступеню тяжкості.
 
Затриманому 42-річному власнику маршрутки, яка врізалася у вантажівку на трасі в Житомирській області, повідомили про підозру.