Лайма Вайкуле відмовилась від виступів у Криму не зважаючи на гонорари

16:41, 12.08.2018
Лайма Вайкуле відмовилась від виступів у Криму не зважаючи на гонорари

Лайма Вайкуле на виступі в Одесі (фото: Думская)

Латвійська співачка Лайма Вайкуле заявила, що до окупованого Криму не поїде за жодні гроші.

Про це вона повідомила на прес-конференції в Одесі, відповідаючи на питання видання "Думская".

"Ні. Нам заборонено. Нам, європейцям... Загалом, я далека від політики, але стосовно Криму можу сказати однозначно – я туди не поїду, який би гонорар мені не пропонували", – цитує ЗМІ співачку.

Водночас вона заявила, що "артисти - це діти, які не розуміють, що відбувається", коментуючи списки артистів, яким заборонено відвідування України через нелегальні поїздки до Криму.

У відповідь на відмову їздити до окупованого Криму, російський сенатор Франц Клінцевич пригрозив співачці проблемами з гастролями в Росії.

"Дійсно, ніякої ностальгії. Лайма Вайкуле ступила на стезю Вахтанга Кікабідзе. Слово - не горобець. Цікаво, скільки тепер складе її гонорар, якщо вона раптом надумає відправитися на гастролі в Росію", - сказав Франц Клінцевіч.

Нагадаємо, Лоліта Мілявська записала слізне відео, в якому співачка журилася, що не змогла потрапити на випускний дочки у Києві через заборону на в’їзд до України. Однак співачка забула додати, що заборона з’явилася у відповідь на незаконні поїздки до Криму, які відбувалися не через українські пункти пропустку.