Світлана Алексієвич відмінила виступ в Одесі після потрапляння в базу «Миротворця»

14:17, 09.08.2018
Світлана Алексієвич відмінила виступ в Одесі після потрапляння в базу «Миротворця»

Світлана Алекссієвич приїхала до Одеси, але не виступила через погрози

Виступ нобелівської лауреатки з літератури Світлани Алексієвич в Одесі скасували нібито через погрози, які письменниця отримала після потрапляння до бази сайту "Миротворець".

Про це у Facebook повідомив організатор заходу "Зелений театр".

"За 4 години до виступу нобелівський лауреат Світлана Алексієвич була внесена в бази даних "Миротворець" за "пропаганду, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, і маніпулювання суспільно значущою інформацією" в ході виступу в Брукліні в 2016 році", – розповіли організатори.

Світлана Алексієвич зазначила, що "виступ у такій атмосфері буде для неї некомфортним", а "Зелений театр" наголосив, що "неприйнятно піддавати аудиторію і спікера будь-якого роду ризикам".

"Діалоги зі Світланою Алексієвич скасовуються, ми приносимо вибачення за завдані незручності", – йдеться у дописі.

Ім’я Світлани Алексієвич з’явилося на сайті "Миротворець" близько 16:00 8 серпня.

Білоруську письменницю внесли до бази, бо вони у Брукліні під час виступу в 2016 році говорила про те, що українці причетні до Голокосту, хоча таке трактування письменниця відкидає та наголошує на тому, що її мати - українка.

Світлана Алексієвич зникла із "Миротворця" близько 18:30 того ж дня, однак у "Зеленому театрі повідомили", що за цей час отримали погрози, але до правоохоронців не зверталися.

Нагадаємо, білоруська письменниця Світлана Алексієвич отримала Нобелівську премію з літератури у 2015 році.