Скандал у Лондоні: пропагандист Кремля Грем Філліпс влаштував провокацію у посольстві Грузії (відео)

14:35, 08.08.2018
Скандал у Лондоні: пропагандист Кремля Грем Філліпс влаштував провокацію у посольстві Грузії (відео)

Грем Філліпс (справа) (фото: соцмережі)

До будівлі посольства Грузії в Лондоні під час виставки про російсько-грузинську війну 2008 року увірвався проросійський провокатор і пропагандист, британець Грем Філліпс, якого оперативно затримала дипломатична поліція.
 
Про це повідомила посол Грузії у Великій Британії Тамара Беручашвілі, передає 1tv.
 
Філліпс, скандально відомий журналіст телеканалів Russia Today і "Звезда", викрикував антигрузинські та антинатівські гасла, заявили в грузинському МЗС.
 
"Посольство стало жертвою російської агресії, тому що в нього раптово вторглася людина з камерою, яка агресивно викрикувала, що це пропаганда", - сказала Беручашвілі.
 

Стосовно затриманого британська поліція веде розслідування.
 
"Ми чекаємо повної оцінки цього інциденту", - заявив департамент преси та інформації Міністерства закордонних справ Грузії.
 

Водночас Київ закликав владу Великої Британії провести розслідування терористичної діяльності на сході України затриманого у Лондоні проросійського провокатора і пропагандиста, британця Грема Філліпса.
 
Про це йдеться у заяві посольства України у Великій Британії на сторінці у Twitter.
 
"Ми засуджуємо жорстоку, аморальну атаку пропагандиста Росії на посольство Грузії. Ми сподіваємося, що поліція Великої Британії проведе розслідування цього нападу, а також його терористичної діяльності на сході України, ґрунтуючись на матеріалах, які ми надіслали Міністерству закордонних справ", - йдеться у заяві українського посольства.
 
Як відомо, у липні 2014 року Служба безпеки України затримала Філліпса і ухвалила рішення про його видворення за межі України із забороною в'їзду на три роки. Після цього він повернувся до Росії, а звідти - на Донбас і продовжив роботу.
 
А в січні 2017 року одіозний російський пропагандист Грем Філліпс, який працює для пропагандистських телеканалів Russia Today і "Звезда", був змушений з ганьбою залишити будівлю парламенту Великої Британії. Скандального репортера просто вигнали.