Мирослава Гонгадзе дорікнула українській пресі за неувагу до Манафорта

10:12, 04.08.2018
Мирослава Гонгадзе дорікнула українській пресі за неувагу до Манафорта

Гонгадзе дорікнула колегам з України за слабку увагу до судового процесу над Полом Манафортом (фото: соцмережі)

Журналістка "Голосу Америки" і дружина вбитого в 2000 році Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе дорікнула колегам з України за слабку увагу до судового процесу над політтехнологом Полом Манафортом.
 
Про це вона заявила у Facebook.
 
"Суд над Полом Манафортом у США - це перший серйозний процес над політичною корупцією в Україні часів Януковича. Але українських журналістів тут треба днем з вогнем шукати", - пише Гонгадзе.
 
Вона додала, що її вражає, що на весілля принца Британії "цілими командами ідуть, а 60 млн доларів українських мало кого зачіпають".
 
31 липня в США почався суд над Полом Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.
 
Зазначається, що суддя у справі Пола Манафорта Томас Елліс закликав прокурора утриматися від назви "олігарх" стосовно українських клієнтів американця.
 
Пола Манафорта звинувачують у лобізмі інтересів іноземців без відповідної реєстрації та відмиванню грошей після співпраці із українськими політиками, насамперед Віктором Януковичем та "Партією регіонів".

Як стало зрозуміло з листування Манафорта та Януковича, вони змовлялися виставити політичних опонентів антисемітами.
 
Як зізнався бухгалтер Манафорта в суді, політтехнолог офіційно задекларував 14 мільйонів доларів доходів за 2010-2014 роки.