Активісти вимагають публічного розгляду справи Назара Холодницького

14:37, 25.07.2018
Активісти закликають керівництво Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів допустити представників ЗМІ та громадськості на засідання комісії 26 липня, де розглядатимуть справу прокурора САП Назара Холодницького.
 
Як повідомляє сайт ЦПК відповідне відкрите звернення до КДКП підписали Центр протидії корупції, Автомайдан та Небайдужі.
 
Активісти звертають увагу, що рішення комісії проводити засідання в закритому режимі порушують Конституцію та низку інших законів.
 
"Так, відповідно до Закону України "Про прокуратуру", засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів проводяться відкрито і гласно, крім випадків, установлених законом", - йдеться у зверненні.  
 
Активісти нагадують, що рішення про закриття засідання ухвалюється в кожному конкретному випадку і стосується розголошення таємниці, що охороняється законом.
 
"У випадку з засіданням щодо справи Назара Холодницького - вся інформація, яка розглядатиметься на засіданні є у публічному полі", - наголосили у зверненні.
 
Голова правління ЦПК Віталій Шабунін додав, що закриття засідання від представників ЗМІ та громадськості означатиме грубе порушення законодавства.
 
"Якщо це буде зроблено, то виключно, щоб ухвалити потрібне всім політичне рішення про збереження Холодницького на посаді", - сказав Шабунін.
 
Раніше голові Антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому анулювали візу США.
 
Нагадаємо, проти Назара Холодницького відкрили дисциплінарну справу через розголошення оперативної інформації.

Національне антикорупційне бюро, яке очолює Артем Ситник, встановили "жучки" в кабінеті Назара Холодницького. Завдяки цьому нібито вдалося записати розмови голови САП із особами, які отримали дані про хід розслідування справ проти корупціонерів.
 
Як повідомляв Центр протидії корупції, антикорупційний прокурор Назар Холодницький та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок загальною площею 0,48 га в 2012-2015 роках. Сам Холодницький висловив здивування обговоренням цієї інформації, запевнивши, що всі ці дані відображені раніше в його деклараціях.

Назар Холодницький очолив САП у листопаді 2015 року.