Водію Hummer, який збив у Києві дівчинку, оголосили про підозру

12:08, 25.07.2018
Водію автомобіля Hummer екс-боксеру Кирилу Островському, який 24 липня на смерть збив дитину в Києві, повідомили про підозру.
 
Про це заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко в ефірі "112 Україна".
 
"Так, він 1995 року народження. Водія було затримано, йому вже повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 286 ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами") КК України", - сказав він.
 
Як повідомляє прес-служба поліції Києва, Островського затримали за ст. 208 КПК, вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.
 
"На даний час правоохоронці ретельно вивчають камери відеоспостереження з місця ДТП, спілкуються з очевидцями з метою об'єктивного розслідування аварії. Крім того, у рамках кримінального провадження призначено низку експертиз для встановлення механізму дорожньо-транспортної пригоди", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, за фактом смертельної ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.
 
Водію загрожує до 8-ми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. 
 
Як повідомляє прокуратура Києва, водій Hammer грубо проігнорував правила дорожнього руху, а саме червоний сигнал світлофору.
 
Зазначається, що 23-річного водія затримали біля ТЦ "Парус" на вулиці Мечникова та доставили до Київської міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" для проходження освідування на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння.
 
"Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 КК України (залишення у небезпеці). Крім того, готується клопотання до суду про арешт автомобіля Hammer", - підсумували у прокуратурі.
 
Як повідомляла "УМ", у Києві водій Hammer на пішоходному переході збив насмерть 10-річну дитину і намагався втекти.