У Черкасах п'яний водій BMW насмерть збив матір з 4-річним сином (фото, відео)

10:45, 25.07.2018
У Черкасах п'яний водій BMW насмерть збив матір з 4-річним сином (фото, відео)

У вівторок 24 липня в Черкасах на перехресті вулиць Чорновола та Чайковського водій BMW збив насмерть двох людей - 28-річну матір та її 4-річного сина. Трагедія сталася о 17.30. 
 
Про це "Україні Молодій" повідомили у патрульній поліції Черкас.
 
Жінка і хлопчик від отриманих травм померли на місці.
 
Смертельна ДТП сталася через те, що BMW влетів у Fiat, який зупинився на червоне світло світлофора, а вже це авто смертельно травмувало на пішохідному переході молоду маму та її сина, розповіла Зоя Вовк, прес-секретар черкаської патрульної поліції. 
 
Загиблими виявилися дружина та син співробітника поліції Черкас.

 
Як зазначають черкаські правоохоронці, водій та пасажир BMW  були п’яними. Після ДТП пасажир втік з місця пригоди, а водій сів на заднє сидіння і доказував поліції, що це не він був за кермом, а пасажир. 
 
Правда, потім зізнався у скоєному. Розповів, що приїхав до Черкас з Харкова купувати квартиру, показував  купу грошей і стверджував, що приливали вдалу угоду.
 
За фактом відкрито справу за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Водія BMW затримано відповідно до статті 208.
 
 
Особовий склад Головного управління Національної поліції в Черкаській області висловлює співчуття колезі, співробітнику поліції, дружина та малолітній син якого загинули в результаті смертельної ДТП.
 
Як повідомляє черкаське видання "Вичерпно", у скоєнні смертельного ДТП підозрюється харків’янин Микола Іванович Захарченко, 1980 року народження. Він перебуває у активному розшуку з 2017 року Києво-Святошинським відділом поліції з приводу залишення місця ДТП та має відношення до ДТП з потерпілими по Чорновола-Чайковського. За вказівкою слідчого Захарченка доставлено в слідчий відділ.
 
 
За словами начальника Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексія Сергєєва, чи не найбільш масштабні та криваві ДТП в нашій країні вчиняються п’яними водіями. 
 
 
За перші шість місяців цього року з вини нетверезих водіїв сталося понад 2 тисячі аварій, 349 з яких з потерпілими - наразі загинуло 42 людини, а травмувалося 446 людей. 
 
На сьогодні складено понад 61 тисячу адміністративних протоколів за фактами вчинення відповідних правопорушень. 
 
З урахуванням результатів аналізу аварійності у Нацполіції розроблено та затверджено план невідкладних заходів щодо посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності на території держави.
 
Так, за словами  першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицього, до патрулювання доріг додатково залучено 54 екіпажі патрульної поліції та 114 екіпажів груп реагування патрульної поліції.
 
Нагадаємо, в Києві у вівторок на бульварі Лесі Українки водій позашляховика на пішоходному переході збив насмерть 10-річну дитину і намагався втекти.