Гройсман пообіцяв особисто розібратись з загибеллю військових під Рівним

11:34, 06.07.2018
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що візьме під свій особистий контроль хід розслідування щодо загибелі трьох військовослужбовців від вибуху міномета на полігоні у Рівненській області та перевірить розслідування минулих випадків.
 
Про це він сказав під час години запитань до уряду в п'ятницю.
 
Перед цим депутат від фракції "Самопоміч" Тарас Пастух звернувся до голови Кабінету міністрів.
 
"Це питання вже не вперше звучить тут, у парламенті, з приводу того, що наші хлопці гинуть на полігонах від тої зброї, за яку ми платимо з державного бюджету. Ставити питання до міністерства вже напевно немає резону, бо не міністерство ухвалює рішення, де і в кого купувати зброю", - сказав він.
 
Він додав, що ні попередній уряд, ні уряд Гройсмана досі не спромоглися призначити двох членів наглядової ради концерну "Укроборонпром" і запитав, коли відповідне рішення буде ухвалене.
 
"Коли ви зможете виконати функцію уряду і подати цих двох членів? І візьміть нарешті під свій контроль ці події, які  відбуваються у Збройних силах і у частині розслідувань", - сказав Пастух.
 
У свою чергу прем'єр висловив співчуття родинам загиблих.
 
"Дуже шкода, що далеко від фронту ми втратили наших воїнів. Це величезна втрата і буде проведено розслідування. До речі, думаю, нам треба подивитися на результати розслідування минулих випадків. Я собі це зафіксував", - сказав він.
 
Гройсман також зазначив, що найближчим часом внесе пропозицію щодо членів наглядової ради для ДК "Укроборонпром" від уряду.
 
Як повідомлялося, вранці на полігоні під Рівним розірвало міномет: загинули три хлопці, ще 9 поранено.