Офіс "Київпастрансу" обізвали здирниками і залили червоною фарбою (відео)

12:10, 22.06.2018
Офіс "Київпастрансу" обізвали здирниками і залили червоною фарбою (відео)

Ввечері 21 червня активісти організації "Чорний Комітет" залили червоною фарбою центральний вхід "Київпастрансу". 
 
Символічний напад було здійснено через незадоволення майбутнім підвищенням тарифів на проїзд у громадському транспорті, повідомила прес-служба організації 1News.
 
Акція пройшла біля офісу "Київпастрансу" за адресою Набережне шосе, 2. Центральний вхід було залито червоною фарбою, нанесено на фасаді слово "Здирники", а також розкидано листівки наступного змісту: "Ні підвищенню тарифів на проїзд!".
 
Нагадаємо, з 14 липня Київська влада за пропозицією "Київпастрансу" планує збільшити тарифи на проїзд в громадському транспорті. Вартість проїзду складатиме від 6,3 гривень - за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 гривень - за разову поїздку.

Антимонопольний комітет України вирішив не розслідувати підвищення тарифів у Києві.
 
"Цей крок ми розцінюємо виключно як грабунок населення. За останні роки ніякого покращення послуг транспортного перевезення в Києві не відбувалось, чиновники малюють собі величезні премії, а дірки в бюджеті закривають виключно за рахунок громадян", - заявили в "Чорному комітеті".
 
Також організація вважає, що "мільйонні прибутки з реклами в транспорті йдуть невідомо куди, замість того, щоб йти на розвиток інфраструктури".
 
"Чорний Комітет виступає проти цього здирництва! Ви грабуєте громадян, ми не дамо вам спокійно жити! Чорний Комітет обіцяє продовжувати акції протесту проти здирницьких тарифів на проїзд в громадському транспорті", - говориться в заяві цієї органцізації.
 
"Київпастранс" та Поліція Києва поки ніяк не відреагували на інцидент.
 
Нагадаємо, у Києві заплановано різке збільшення плати за проїзд у міському команльному транспорті із липня 2018 року.