У племінниці міністра Павла Петренка виявили дві квартири і Lexus

15:22, 12.06.2018
У племінниці міністра Павла Петренка виявили дві квартири і Lexus

За словами самої племінниці Петренка, їй допомагала вся родина

За час перебування на посаді міністра юстиції Павла Петренка його племінниця Божена Клічук стала власницею двох квартир у елітних житлових комплексах на Печерську й автомобіля Lexus NX200.
 
Про це йдеться в сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".
 
Повідомляється, що у 2015-2016 роках Клічук придбала нерухомості на близько 7 мільйонів гривень, за нинішньою ринковою ціною.
 
Дві квартири дівчина купила у 2015 році, але власних доходів на подібні придбання у неї не було. На той час вона була студенткою і працювала молодшим економістом та помічником бухгалтера.
 
Йдеться про двокімнатні апартаменти 85 квадратних метрів у київському ЖК "Панорама" на Євгена Коновальця, 44А за близько 3,5 мільйонів гривень, а також про двокімнатну квартиру на 65 квадратів в будинку по вулиці Євгена Коновальця, 36-В. Їхня орієнтовна вартість - 2,5 мільйона гривень.
 
В сюжеті також йдеться про те, що матір Клічук - Оксана Петренко, яка раніше працювала на бізнес свого брата, наразі викладає в Чернівецькому національному університеті імені Федьковича, а батько - лікар. Тож офіційні сукупні доходи батьків за останні два з половиною роки не дозволили б придбати дівчині нерухомості й автомобіля.
 
Мати Божени заявила, що майно доньці дісталося в спадок від дідуся, а також озвучила версію про подарунок бабусі та допомогу від дядька-підприємця за батьковою лінією - Романа Клічука.
 
Роман Клічук в коментарі програмі повідомив, що допомагає племінниці фінансово з навчанням та подорожами, але не сумами, яких вистачило б на нерухомість та авто.
 
За словами самої племінниці Петренка, їй допомагала вся родина.
 
Міністр юстиції спростував свою участь у придбаннях Клічук, але підтвердив, що у травні мав спільний відпочинок з нею у Туреччині і сплатив за нього.
 
В декларації міністра вказано, що він не має власного житла, володіє 11-річним Volkswagen Golf, але користується орендованою Toyota.
 
Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко відреагував на інформацію щодо свого відпочинку в Туреччині та пообіцяв вказати його вартість у декларації за 2018 рік.