США ввели санкції проти російської фірми за водолазне спорядження для ФСБ

09:59, 12.06.2018
Мінфін США оголосив про введення санкції проти трьох громадян Росії і п'яти компаній, які відомство вважає пов'язаними з ФСБ.
 
Одна з цих компаній - петербурзька фірма "Дайвтехносервіс", яка, відповідно до свого сайту, займається виробництвом та наданням послуг водолазного і підводного обладнання.
 
"З 2007 року "Дайвтехносервіс" поставляв різне підводне обладнання російським відомствам, в тому числі ФСБ. У 2011 році "Дайвтехносервіс" отримав контракт на створення підводного апарата для ФСБ вартістю 1,5 мільйона доларів", - сказано в повідомленні Мінфіну.
 
Під санкції потрапили Володимир Каганський, якого Мінфін називає власником "Дайвтехносервісу", гендиректор компанії Олександр Трибун і менеджер Олег Чириков.
 
Під санкції також потрапили НДІ "Квант" і компанія Digital Security, яка спеціалізується на інформаційній безпеці і, як стверджує відомство, в 2015 році займалося "посиленням атакуючих кібервозможностей" російських спецслужб. У списку санкцій також виявилися пов'язані з Digital Security компанії ERPScan і Embedi.
 
США ввели санкції проти ФСБ і ГРУ в грудні 2016 року у зв'язку з підозрою в кібератаки, які нібито відбувалися в рамках кампанії по втручанню в вибори президента. Росія заперечує будь-яке втручання в американські вибори.
 
У 2018 році США ввели санкції проти ряду російських високопоставлених чиновників і великих бізнесменів, які, як вважають в США, пов'язані з російською владою.
 
Також в 2018 році під санкції потрапили співробітники російської "фабрики тролів" ("Агентства інтернет-досліджень"), які, як стверджується, писали в соцмережах від імені американців з метою посіяти ворожнечу в суспільстві в період виборів.
 
Раніше повідомлялося, що США готуються запровадити санкції проти будівничих газогону "Північний поток-2".