Родина Сенцова спростувала інформацію британських ЗМІ про звернення до Путіна

09:52, 11.06.2018
Родина Сенцова спростувала інформацію британських ЗМІ про звернення до Путіна

Олег Сенцов голодує вже 29 днів (фото: Радіо свобода)

Сестра Олега Сенцова Наталія Каплан спростувала повідомлення видання The Guardian, яке посилалося на її заяву, що родина кінорежисера звернулася до Путіна із проханням звільнити кремлівського політв’язня.

"Я такого не говорила, і ми ні про що Путіна не просили...Усі питання до них, я не знаю, звідки вони це взяли, але про Путіна я точно нічого не казала", - заявила Наталія Каплан "Громадському".

Британське видання The Guardian напередодні, 10 червня, опублікувало матеріал із заголовком, нібито родина Олега Сенцова попросила очільника Росії Володимира Путіна звільнити політв’язня.

У тексті була наведена така цитата Наталії Каплан:

"У нас залишилося дуже мало часу, і я дійсно сподіваюся, що Путін ухвалить рішення звільнити його та всіх українських політв’язнів перед Чемпіонатом світу".

Сестра Олега Сенцова наголошує, що вона не знає "звідки ростуть ноги" інформації, що родина просила про звільнення кремлівського політв’язня у володаря Кремля.

"Відповідально заявляю, до Путіна не зверталася, звідки ноги ростуть, не знаю. Може, банально, не зрозуміли", - написала Наталія Каплан у Facebook.

Нагадаємо, на підтримку Олега Сенцова у десятках міст світу активісти проводять акцію #SaveOlegSentsov.

Її започаткували після того, як Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування у російській в’язниці Лабитнангі за Полярним колом.

Олег Сенцов поставив одну вимогу припинення голодування - звільнення 64 українських політв’язнів Кремля. Себе до цього списку він не включив.

Український кінорежисер заявив, що готовий померти, аби тільки розголос від його загибелі напередодні Чемпіонату світу з футболу в Росії.

Голодування Олега Сенцова підтримали Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Олександр Шумаков. За 5 днів Олександр Кольченко припинив голодування, бо у нього критично знизилася вага: до 54 кілограм при зрості у понад 180 см. Також в окупованому Криму понад 80 днів тримає голодування Володимир Балух, який відмовляється виконувати рішення "суду" окупантів.

Як повідомляла "УМ", 25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років суворого режиму. Його звинувачують у підготовці терактів в окупованому Криму.