На Євгена Мураєва завели кримінальну справу за державну зраду

17:50, 08.06.2018
На Євгена Мураєва завели кримінальну справу за державну зраду

Євген Мураєв - власник NewsOne

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу проти народного депутата Євгена Мураєва за звинуваченнями у державній зраді та завідомо неправдивому повідомленні про злочин.

Про це повідомила речниця Генерального прокурора Лариса Сарган в Facebook.

"Генеральною прокуратурою 08.06.2018 до ЄРДР внесено повідомлення щодо вчинення народним депутатом Є. Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) , ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) КК України", - написала Лариса Сарган.

Відкрили кримінальне провадження після того, як із трибуни Верховної Ради народний депутат Сергій Пашинський закликав перевірити висловлювання Євгена Мураєва щодо звинувачень Олега Сенцова в організації підпалів та вибухів.

"Мураєв напередодні в інтерв’ю 112 каналу надав правову оцінку засудженню судом країни-агресора українського кінорежисера Олега Сенцова, як терориста, а саме особу, яка готувала підпали та вибухи, чим поставив під сумнів доцільність можливого обміну О. Сенцова на осіб, які обвинувачуються та засуджені українськими судами за тероризм та сепаратизм", - написала Лариса Сарган.

Справу розслідувати Служба безпеки України.

Євген Мураєв у коментарі телеканалу 112.ua давав телефоном коментарі щодо звинувачень, які йому закидають.

Журналіст прямо запитав екс-члена фракції "Опозиційний блок" Євгена Мураєва про те, чи вважає він Олега Сенцова терористом.

У відповідь Євген Мураєв почав "заговорювати зуби" та, врешті, після довгого монологу із звинувачень влади, відповіді на питання не дав, тобто і не підтвердив, що вважає Олега Сенцова терористом, але і не заперечив закиди на свій бік.

Як повідомляла "УМ", через скандальну заяву Євгена Мураєва щодо Олега Сенцова та терміни приналежності його до "Опозиційного блоку" у Верховній Раді побилися депутати Юрій Бераза та Олександр Долженков.

Євген Мураєв - власник телеканалу NewsOne. Народні депутати Мустафа Найєм та Єгор Соболєв уже заявили про бойкот телеканалу Євгена Мураєва, тому відмовляються приходити на ефіри та давати коментарі журналістам "Ньюзван".

У листопаді 2017 року Євген Мураєв назвав Євромайдан державним переворотом

Що пов’язує Євгена Мураєва із Миколою Азаровим, читайте в спеціальному матеріалі "України молодої".