Ніколас Мадуро виграв вибори президента Венесуели

10:20, 21.05.2018
Ніколас Мадуро виграв вибори президента Венесуели

Ніколас Мадуро переміг на виборах у Венесуелі зі значним відривом від конкурентів

Ніколас Мадуро вдруге виграв вибори на посаду президента Венесуели, термін повноважень на посту складатиме 6 років.

Як повідомляє Reuters, Ніколас Мадуро, за даними виборчкому Венесуели, отримав 5,8 мільйонів голосів, а його головний конкурент, опозиціонер Енрі Фалькон - 1,8 мільйона.

Явка на виборах склада 46%.

Участь у виборах взяли чинний президент країни Ніколас Мадуро, опозиціонер Енрі Фалькон, інженер Рейнальдо Кихада та колишній пастор Хав'єр Бертуччо.

Найбільша опозиційна партія Венесуели "Круглий стіл демократичної єдності" перед виборами заявила про бойкот голосування та закликала своїх прихильників не йти на виборчі дільниці.

У Сполучених Штатах Америки заявили, що не визнають результати виборів у Венесуелі через їх недемократичність.

"Сьогоднішні так звані вибори у Венесуелі є нелегітимними. Сполучені Штати спільно з демократичним світом підтримують суверенне право венесуельців обирати своїх представників на вільних та чесних виборах", - написала речниця Державного департаменту США Хізер Науерт.

Вибори у Венесуелі також не визнають у Євросоюзі та ряді країн Латинської Америки.

Вибори у Венесуелі відбулися на тлі шаленого економічного спаду та інфляції, яка перевищила 6000% у 2017 році. Через нестачу продуктів та товарів повсякденного вжитку у країні спалахують масові бунти, які жорстко придушуються поліцією. Водночас правозахисники повідомляють про арешти та зникнення осіб, які протестують проти режиму Мадуро, який встановився після смерті попереднього очільника країни, диктатора Уго Чавеса у 2013 році.