На Житомирщині з’явилося стихійне сміттєзвалище: підозрють, що непотріб зі Львова

18:30, 03.05.2018
На Житомирщині з’явилося стихійне сміттєзвалище: підозрють, що непотріб зі Львова

"Привид" львівського сміття нагадав про себе на Житомирщині (фото: офіційний сайт селищної ради Ємільчино)

У Ємільчинському районі на Житомирщині на травневі свята з’явилися гори сміття. Непотріб, найімовірніше, привезений зі Львова.

Про це повідомляють у Ємільчинській РДА.

"За посадкою на ділянці між Нараївкою і Вірівкою (траса Васьковичі-Шепетівка) було вивантажено кількадесят тонн сміття", - ідеться в повідомленні.

Селищна рада звернулася до правоохоронців, щоб встановити, хто організував незаконне сміттєзвалище.

"Про те, що непотріб найімовірніше привезений зі Львова підтверджують адреси на упаковках, документах та квитанціях, знайдених серед сміття", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, у Львові після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, яке вирішили закрити, розпочалася справжня "сміттєва криза": на місці контейнерів утворилися гори непотребу, який містяни навіть використовували для перекриття вулиць.

Міський голова Львову Андрій Садовий скаржився, що йому спеціально"вставляють палиці в колеса", заборонивши вивозити сміття на полігони в різних регіонах України.

За час кризи навіть з’явився інтеренет-мем "львівське сміття", яке знаходили в неочікуваних місцях та навіть хотіли захоронювати в Чорнобильській зоні.

Через "львівське сміття" під Адміністрацією Президента голодувала група народних депутатів.

Згодом до вирішення сміттєвої кризи долучилася обласна рада, а влада міста домовилася про будівництво сміттєпереробного заводу.