Китай і Японія вітають рішення КНДР припинити ядерні випробування

11:33, 21.04.2018

Китай, Південна Корея і Японія відреагували на заяву лідера КНДР Кім Чен Ина про намір "заморозити" ядерні випробування.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ у суботу.

 

"Китай вітає рішення Північної Кореї про припинення ядерних випробувань і запуску міжконтинентальних ракет", - повідомляє AFP. У повідомленні уточнюється, що головний союзник Пхеньяна при цьому заявив, що таке рішення КНДР сприятиме денуклеаризації у регіоні.

 

Південна Корея також привітала рішення Кім Чен Ина, заявивши, що воно є "значним прогресом у справі денуклеаризації Корейського півострова".

 

У свою чергу у Міністерстві оборони Японії заявили, що не задоволені обіцянками КНДР і мають намір "продовжити тиск" на Пхеньян.

 

Перед цим президент США Дональд Трамп у своєму Твіттері, зокрема, назвав таку заяву лідера КНДР "прогресом".

 

"Це дуже хороша новина для Північної Кореї і світу, великий прогрес! Чекаю з нетерпінням нашого саміту", - заявив Трамп.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Центральне телеграфне агентство Кореї повідомило, що лідер КНДР Кім Чен Ин оголосив про замороження ядерних і ракетних випробувань та закриття ядерного випробувального полігону.

 

США і Північна Корея ведуть прямі переговори про організацію зустрічі Дональда Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином. За словами Трампа, для проведення зустрічі розглядаються п'ять різних місць, а відбудеться вона в кінці травня або на початку червня.