Представниця Британії в ООН звинуватила Путіна в причетності до створнення «Новичка»

10:15, 19.04.2018
Представниця Британії в ООН звинуватила Путіна в причетності до створнення «Новичка»

Карен Пірс на засіданні Радбезу ООН (ЕPA/UPG)

Постійна представниця Великої Британії в Раді безпеки ООН Карен Пірс заявила, що виробництво в Росії отрути "Новичок" відбувалось за підтримки президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє телеканал 112.ua.

Карен Пірс повідомила, що "Новичок" був створений в СРСР, потім в 2000-х роках президент Росії Володимир Путін безпосередньо був залучений в хімічну програму РФ, тому хімічну зброю продовжували створювати в малих кількостях.

"Розслідування Організації із заборони хімічної зброї підтвердило використання в Солсбері хімічної речовини "Новачок" військового призначення. Його найвища концентрація була встановлена на дверній ручці будинку Скрипалів", - сказала Карен Пірс.

Нагадаємо, в ОЗХЗ підтримали висновки британських експертів щодо отруєння Сергія Скрипаля.

"Тільки Росія має технічні ресурси і мотив для створення "Новачка". Вона і раніше це робила, має можливість і зараз", - сказала Карен Пірс.

Як повідомляла "УМ", Росія висуває різноманітні версії щодо походження отрути в Солсбері, анприклад, цього тижня Сергій Лавров заявив, що при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів була використана речовину BZ, яка стояла на озброєнні США і Великої Британії. Така версія розходиться із висновками експертів ОЗХЗ.