Медведєв хоче заборонити товари зі США у відповідь на санкції

09:43, 12.04.2018
Медведєв хоче заборонити товари зі США у відповідь на санкції

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запропонував обмежити доступ товарів із США на російський ринок у відповідь на санкції проти російських олігархів і компаній.
 
"На нашому ринку досить багато продуктів із США. І це не тільки згадані цінні папери, з якими треба розбиратися окремо, але і ціла низка інших товарів, які поставляються на наш ринок і виробляються американським бізнесом", - заявив Медведєв.
 
За його словами, остаточне рішення може ухвалити президент Росії Володимир Путін, але він сподівається, що депутати виступлять зі своїми ініціативами щодо реакції на санкції.
 
Нагадаємо, що 6 квітня США запровадили санкції проти семи російських олігархів, 17 топ-чиновників і 12 російських компаній. Санкції передбачають заморожування активів.
 
Глава Мінфіну США Стівен Мнучін пояснив запровадження нових санкцій тим, що російські олігархи і еліти отримують вигоду від діяльності влади РФ, які ведуть підривну і деструктивну політику по всьому світу, у тому числі продовжують окупувати Крим і провокують насильство на сході України.