У Сирії евакуювали головний штаб армії Асада

20:29, 11.04.2018
У Сирії евакуювали головний штаб армії Асада

Агітплакат Асада на контрольованій урядовими силами території Сирії.

Головний штаб урядової армії Башара Асада евакуйовано після грізної заяви президента США Дональда Трампа щодо Сирії у середу. При цьому місце, куди був евакуйований штаб, не уточнюється.

 

Про це повідомляє Сирійська групу з моніторингу прав людини, що базується в Лондоні.

 

Також зазначається, що літаки авіації Асада перекинуті на російську базу Хмеймім.

 

Джерело в ООН повідомило журналістам, що можливі ракетні удари США і Франції, ймовірно, не торкнуться російських баз в Хмеймимі і Тартусі.

 

Тоді як у Кремлі прокоментували заяву президента США Дональда Трампа щодо ракетного удару в Сирії.

 

Так, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив: "Ми не є учасниками twitter-дипломатії. Ми прихильники серйозних підходів. Як і раніше вважаємо, що важливо не робити кроків, які можуть нашкодити і без того хиткій ситуації".

 

Як повідомляла «УМ», президент США Дональд Трамп закликав Росію приготуватися до ракетних ударів у Сирії, заявивши, що "на підході гарні, нові і "розумні" ракети.

 

У відповідь речниця МЗС РФ Марія Захарова порадила США атакувати терористів, а не "законний сирійський уряд, який бореться з міжнародним тероризмом".

 

Згідно зі свідченнями Сирійської групи допомоги, в суботу у ймовірній хімічній атаці на місто Дума загинули щонайменше 60 людей і більше тисячі отримали травми. Лікарі та свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлору.

 

Місто Дума залишається останнім оплотом повстанців у Східній Гуті. Воно оточене сирійськими військами, яким надають підтримку і російські сили. Під час переговорів з Москвою повстанці намагалися добитися права залишитися в місті як місцеві сили безпеки. Однак в п'ятницю, 6 квітня, переговори зайшли в глухий кут, і на місто розпочався масштабний наступ за підтримки авіації й артилерії.