У Сирії постраждали від хімічної атаки 500 людей

14:31, 11.04.2018

Близько 500 пацієнтів мали симптоми, які виникають після впливу на організм токсичних хімічних речовин, після госпіталізації внаслідок нападу на сирійське місто  Дума цими вихідними.

 

Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров’я, посилаючись на своїх партнерів з кластеру охорони здоров’я (Health Cluster) у середу.

 

"Зокрема, спостерігалися ознаки сильного подразнення слизових оболонок, порушення дихання та порушення центральної нервової системи в осіб, які піддалися впливу", - заявили у ВООЗ.

 

В організації відзначають, що, згідно з повідомленнями, внаслідок атаки загинули понад 70 осіб, які ховалися в підвалах, причому 43 людини загинули внаслідок симптомів, пов'язаних з впливом високотоксичних хімічних речовин.

 

"ВООЗ вимагає негайного безперешкодного доступу в цей район для надання допомоги постраждалим та оцінки впливу на здоров'я", - заявив заступник генерального директора ВООЗ Пітер Салама.

 

Згідно зі свідченнями Сирійської групи допомоги, в суботу у ймовірній хімічній атаці на місто Думу загинули щонайменше 60 людей і більше тисячі отримали травми. Лікарі та свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлору.

 

Президент США Дональд Трамп та західні союзники обговорюють можливі військові дії, спрямовані проти президента Сирії Башара Асада. Його режим підозрюють у хімічній атаці.

 

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей заявила Трампу, що Великій Британії необхідно отримати більше доказів стосовно хімічної атаки режиму Асада. Росія заперечує хімічну атаку в Сирії.