Слідчий у справі про загибель Владислава Волошина просить передати розслідування до Головного управління

15:57, 29.03.2018
Слідчий у справі про загибель Владислава Волошина просить передати розслідування до Головного управління

Юрій Мороз в оточенні активістів на сесії Миколаївської ОДА (Національна поліція)

Голова Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області Юрій Мороз звернувся до керівництва Національної поліції з рапортом про зміну підслідності кримінальної справи про самогубство Героя України, в.о.керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

"Я звернувся до керівництва Національної поліції України щодо зміни підслідності вказаного провадження з метою вирішення питання щодо передачі його до Головного слідчого управління або інших територіальних підрозділів", - заявив Юрій Мороз на сесії Миколаївської облради.

Своє рішення він мотивував тим, що громадськість, яка вимагає прозорого розслідування і тисне на поліцію, насправді не вживає заходів для надання допомоги слідству. За його словами, поліція неодноразово закликала всіх, хто володіє будь-якою корисною для слідства інформацією, звернутися до Слідчого управління. Та попри всі запрошення навіть встановлені особи, співробітники аеропорту, які повідомляли пресі, що володіють інформацією про тиски або корупційні складові, вже вдруге не з’явились на допит на виклик слідчого.

"Я запропонував громадськості здійснювати прозорий та неупереджений контроль над ходом слідства, долучивши до справи в рамках кримінального провадження адвокатів від сторони родини Владислава Волошина. Адвокатів, яким би довіряла громада, родина загиблого, ЗМІ, і які б могли знайомитись з матеріалами справи, долучати свідків та подавати клопотання", - зазначив Юрій Мороз.

Однак, за його словами, до слідчих так ніхто і не звернувся.

Водночас він підкреслив, що слідство не відкидає жодної з шести оприлюднених раніше версій, проводяться всі необхідні експертизи. Серед основних версій - самогубство і нещасний випадок при поводженні зі зброєю.

Нагадаємо, у четвер, 29 березня на сесію Миколаївської ОДА зайшли близько 20 активістів, які вимагали відставки голови ОДА Олексія Савченка через загибель Владислава Волошина.