У Жовтневому палаці заблокували телеканал ZIK (фото)

18:57, 28.03.2018
У Жовтневому палаці заблокували телеканал ZIK (фото)

Представники "Братства" Дмитра Корчинського почали пікетування київського офісу телеканалу ZIK, розташованого в Жовтневому палаці в Києві.

 

Про це повідомляють Корчинський і телеканал у середу ввечері.

 

"Братство" Дмитра Корчинського від ранку взяло в облогу один із входів до Жовтневого палацу", - повідомили в ефірі.

 

Водночас Корчинський написав у Facebook, що його люди починають цілодобове пікетування ZIKу, оскільки в нього з'явилася інформація, що Віктор Медведчук зібрався купити телеканал.

 

"Нині активісти Братства розпочали цілодобове пікетування ЗІКу з метою продемонструвати готовність знищити цей канал у разі остаточного придбання його москвою. Розглядається можливість блокади", - каже він.

 

 

В ефірі натомість розповіли, що керівництво каналу вважає слова Корчинського абсурдом, бо взагалі не збирається продавати телеканал будь-кому.

 

За словами журналістки телеканалу, що вела репортаж з-під офісу, на пікет зібралося біля 50 "братічикв", поводяться вони мирно.

 

Зазначається, що молодики принесли і розклали шини, встановили два намети, що використовуються для розповсюдження агітматеріалів, і поставили вздовж будівлі декілька дерев'яних "їжаків" зі стрічкою колючого дроту.

 

Ведуча розповіла, що Жовтневий палац зараз перебуває під охороною "Національних дружин", представники яких перебувають у приміщені палацу, аби не допустити напад на канал.

 

 

Водночас генеральний продюсер і ведуча телеканалу Наталія Влащенко повідомила у Facebook, що до неї на прямий ефір у середу ввечері завітає Дмитро Корчинський: "У нас було багато дискусій за ці роки. Сьогоднішня буде, мабуть, найдраматичнішою".

 

Напереодні, 27 березня в організації "Національні дружини" заявили, що взяли під охорону телеканал ZIK, щоб "захистити свободу слова".