Генпрокуратура підозрює партію Медведчука у плануванні перевороту

07:31, 27.03.2018
Генпрокуратура підозрює партію Медведчука у плануванні перевороту

Партія "Український вибір", яку очолює Віктор Медведчук, може бути мозковим центром глобального плану зі зміни, або усунення конституційного ладу в Україні. Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"У нас є запитання до діяльності "Українського вибору" як центру антиукраїнської пропаганди. За 2 тижні до подій із затриманням Рубана та Савченко СБУ, військова прокуратура та кримська прокуратура ліквідували декілька антиукраїнських кубел, які за гроші Москви, які ми вилучили, за планами Москви, які ми також із завданями вилучили, в Дніпрі, Харкові, Львові, Київській та Миколаївській областях організували підривну діяльність на території України...", - розказав Луценко.

"Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається "Український вибір", яку очолює пан Медведчук. І ми дійсно цим займаємось понад рік",  - додав він.

Крім того, генпрокуратура вивчає причетність самого Медведчука до діяльності і Рубана, і Савченко та вивчає їхні ймовірні контакти.

При цьому Луценко додав до списку таких подій і штурм Жовтневого палацу прихильниками Міхеїла Саакашвілі в грудні 2017 року.

"Ми прекрасно розуміємо, що Рубан і Савченко, навіть якщо б їм вдалося завербувати цілий полк спецназу, не могли б діяти окремо від якогось більш глобального плану. І я особисто вважаю, що події по дестабілізації столичних вулиць під час перекриття центральних магістралей, спроб штурму Жовтневого палацу тощо, які демонстрували прихильники Саакашвілі, були частиною плану по дестабілізації", - заявив генпрокурор.

Він зазначив, що, на його думку, теракт в центрі столиці мав би потягнути за собою наступ російсько-терористичних військ.

"Те, що є якийсь глобальний план по зміні, усуненню конституційного ладу в Україні, я упевнений - існує. І ми шукаємо цей мозковий центр", - заявив