ГПУ призупинила слідство щодо Саакашвілі

21:32, 12.03.2018

Генпрокуратура призупинила кримінальне провадження стосовно лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

 

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у понеділок.

 

За його даними, 6 березня ГПУ направила запит Нідерландам про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних та слідчих дій за участі Саакашвілі.

 

Відповідний запит відправили в ході досудового розслідування кримінального провадження за підозрою лідера "РНС".

 

"У зв’язку із чим вказане кримінальне провадження зупинено на підставі п.3 ч.1 ст.280 КПК України, з метою економії перебігу процесуальних строків досудового розслідування до отримання результатів міжнародної правової допомоги", - пояснив Лисенко.

 

Водночас досудове розслідування кримінального провадження стосовно соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе триває.

 

Як відомо, прес-служба РНС повідомила, що Генпрокуратура зупинила розслідування справи за підозрою Міхеіла Саакашвілі.

 

1 березня захист Міхеіла Саакашвілі звернувся до Генеральної прокуратури з клопотанням про закриття провадження "про гроші Курченка" щодо екс-президента Грузії.

 

Українські правоохоронці висунули Міхеілу Саакашвілі звинувачення, що він отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на організацію протестних акцій в Україні.

 

12 лютого Саакашвілі затримали у ресторані Києва прикордонники і видворили його до Польщі. Польща прийняла Саакашвілі за процедурою реадмісії.

 

Пізніше Саакашвілі прилетів до Нідерландів, де оформив посвідчення особи, що дає йому право на проживання та роботу в Євросоюзі. В'їзд в Україну йому заборонено до 13 лютого 2021 року.