В адміністрації Трампа погрожують новими санкціями проти Росії за втручання у вибори

12:59, 22.02.2018
В адміністрації Трампа погрожують новими санкціями проти Росії за втручання у вибори

США можуть розширити санкції проти Росії (ілюстрація)

Адміністрація президента США Дональда Трампа повідомили, що розглядають можливість введення нових санкцій проти Росії у відповідь на втручання у вибори та вірус NotPetya.

Про це на брифінгу для групи журналістів повідомили троє високопосадовців США, які займаються санкціями, інформує Reuters.

Вони зазначили, що введення санкцій - тривалий процей, який не може бути прискорений через емоції на фоні скандалів.

Reuters зазначає, що деталі про обсяг нових санцій, як і про осіб або компанії, проти яких вони будуть введені, не розголошуються.

Як зазначив один із високопосадовців, також активно обговорюється потенційна відповідь Росії за минулорічну кібератаку за допомогою вірусу NotPetya.

На брифінгу наголошувалося, що за рішенням прокурора Роберта Мюллера 13 особам та 3 компаніям уже повідомлено про підозру щодо втручання у вибори в США.

Раніше конгресмени від республіканців та демократів розкритикували президента Дональда Трампа через відтермінування запровадження нових санкцій проти Росії. Згідно з законом, який майже одностайно був прийнятий у Конгресі США минулого літа, Адміністрація Трампа мала запровадити нові санкцій проти Росії у січні 2018 року.

У відповідь речниця Білого дому заявила, що Дональд Трамп за рік був значно жорсткіший до Росії, ніж Барак Обама за всі попередні 8 років. Однак, Сара Сандерс висловила офіційну позицію. яка полягає в тому, що Росія втручалася у президентську кампанію, однак такі дії не вплинули на кінцевий результат.