Росія визнала загибель і поранення десятків росіян у Сирії

20:31, 20.02.2018
Росія визнала загибель і поранення десятків росіян у Сирії

Авіаудар міжнародної коаліції у Сирії.

 

Міністерство закордонних справ Росії підтвердило, що в Сирії постраждали і загинули кілька десятків росіян і громадян інших країн СНД.

 

Відповідну заяву МЗС РФ оприлюднило лише у віторок. Тоді як відтоді, як США нанесли авіаудар на схід від річки Євфрат по російським найманцям з групи Вагнера, минуло майже два тижні.

 

Точну кількість загиблих і поранених відомство не наводить.

 

"В ході недавнього військового зіткнення, в якому жодним чином не брали участь військовослужбовці Російської Федерації та не застосовувалися штатні технічні засоби, є загиблі громадяни Росії та країн СНД, про це вже говорилося, є і поранені - їх кілька десятків", - йдеться в повідомленні.

 

В МЗС стверджують, що у Сирії - росіяни, "які поїхали туди з власної волі та з різними цілями". При цьому, дипломатично обходять той факт, що загиблі були найманцями, тобто фактично є кримінальними злочинцями згідно законодавства РФ.

 

Раніше у російському МЗС повідомляли, що мають інформацію про можливу загибель в Сирії п'яти росіян після авіаудару коаліції на чолі з США.

 

Тоді ж офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що військовослужбовців серед загиблих росіян не було. А мінстр МЗС Росії Сергій Лавров назвав інформацію про сотні вбитих у Сирії росіян "спробами спекулювати на війні".

 

Минулого тижня ЗМІ повідомили про розгром в Сирії загону росіян з так званої приватної військової компанії (ПВК) Вагнера. Різні російські та західні видання писали, що внаслідок авіаудару міжнародної антитерористичної коаліції на чолі зі США могли загинути до кількох сотень росіян.

 

Представники Пентагону наголосили, що загін, який вони обстріляли, намагався напасти на підтримуваних США повстанців з Сирійських демократичних сил. Згодом Пентагон оприлюднив відео ліквідації російських найманців.