Саакашвілі не продовжили арешт через його сумлінне відвідування допитів

15:45, 06.02.2018
Саакашвілі не продовжили арешт через його сумлінне відвідування допитів

Міхеіл Саакашвілі позбувся електронного браслета (Міхеіл Саакашвілі / Facebook)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що правоохоронці не подавали документів для продовження запобіжного засобу для звинуваченого у співпраці із злочинцями Міхеіла Саакашвілі через його сумлінне відвідування слідчих.

Про це заявив Юрій Луценко в інтерв’ю ТСН.

"Саакашвілі після багатьох чудернацьких акцій все ж таки почав ходити на допити. Зараз, коли закінчується обраний йому запобіжний захід, ми не будемо його подовжувати. Він приходить за повістками, тому жодних обтяжень, на мій погляд, не потребує. Наскільки я знаю, найближчим часом у нього знову буде серія допитів. Тому сподіваюся, що він так само буде спокійно приходити туди і давати відповідні свідчення", - зазначив Генеральний прокурор.

Юрій Луценко нагадав, що експертиза підтвердила автентичність голосів Міхеіла Саакашвілі і Сергія Курченка. За словами Луценка, експерт за свої висновки несе кримінальну відповідальність, а це означає, що слідство володіє юридичним фактом.

Нагадаємо, Генеральни прокуратура заявляє, що має докази фінансування акцій протесту, які організував Міхеіл Саакашвілі із іншими політиками, з Росії - гроші на акції давав втікач-поплічник Януковича Сергій Курченко.

Як повідомляла "УМ", Міхеіл Саакашвілі тричі відмовлявся іти на допити через процесуальні порушення. З вівторка, 6 лютого, у Міхеіла Саакашвілі завершився домашній арешт.