У Дагестані затримали всю верхівку керівництва республіки

15:15, 06.02.2018
У Дагестані затримали всю верхівку керівництва республіки

Арештованих у Дагестані чиновників відправляють до Москви (Слідчий комітет Росії)

У Росії затримали виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Дагестану Абдусамада Гамідова, двох його заступників Шаміля Ісаєва та Раюдіна Юсуфова і екс-міністра освіти республіки Дагестан Шахабаса Шахова за підозрою у розкраданні бюджетних грошей.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"У ході обшуків у Гамідова вилучено золотий пістолет ТТ, пістолет "Беретта", пістолет Макарова і два автомати Калашникова, а також боєприпаси", - заявила офіційна представниця слідчого комітету Світлана Петренко про спецоперацію 5 лютого.

Затриманих чиновників Дагестану етапували до Москви. Як помітно на фото із аеропорту, перевозили затриманих із мішками на голові.

Речник Володимира Путіна заявив, що президент Росії особисто контролює хід розслідування зловживань у Дагестані.

"Це не політична криза. Це продовження роботи правоохоронців", - заявив Дмитро Пєсков.

Варто відзначити, що затримання дагестанського очільника уряду та його підлеглих відбулися через декілька годин після того, як виконуючий обов'язки глави Дагестану Володимир Васильєв відправив у відставку уряд республіки.

Російські ЗМІ наголошують, що затримали чиновників у ході масштабної операції з протидії бюджетним розкраданням у Дагестані, але в соцмережах з’являються повідомлення, що таким чином влада Кремля хоче усунути від керівництва регіону осіб, які фактично є місцевими незалежними князьками.

Нагадаємо, Дагестан - один із найдеприсивніших регіонів Росії, хоча в ньому реєструють один із найбільших рівнів народжуваності в РФ.