У Молдові бажають «об'єднання з Румунією» 10 сіл

13:48, 04.02.2018
У Молдові бажають «об'єднання з Румунією» 10 сіл

Кампанію популяризації об'єднання з Румунією організувала уніоністська громадянська платформа Acţiunea 2012.

Мер молдовського села Сесень Каларашського району та місцеві радники прийняли символічну декларацію про об'єднання з Румунією. Перед цим цю декларацію підписали представники влади інших дев’яти сіл Молдови.

 

Про це повідомляє видання Agora.md.

 

"На підставі міжнародного права та раніше підписаних конвенцій вимагаємо повернення румунських територій, незаконно приєднаних колишнім СРСР внаслідок пакту Ріббентропа-Молотова від імені двох злочинців Сталіна та Гітлера", - йдеться у декларації, адресованій президенту та парламенту Румунії.

 

Кампанію прийняття символічних заяв про об'єднання з Румунією організувала уніоністська громадянська платформа Acţiunea 2012.

 

Ініціатори проекту планують, що у 2018-му, в в рік сторіччя об'єднання Румунії, аналогічне рішення приймуть в ста населених пунктах.

 

Раніше декларацію підписали місцеві радники сіл Паркова Єдинецького району, Фештеліца Штефан-Водського району, Готешть Кантемірського району, Оплач Каушанського району, Улму, Бардар, Нові Русешти, Пугой і Весієнь Яловенського району.

 

Тоді як президент Молдови Ігор Додон розпорядився скликати Вищу раду безпеки, щоб обговорити прийняту в цих молдовських селах декларацію про об'єднання з Румунією і підпал прапора Молдови на площі Великих національних зборів у Кишиневі.

 

Він також заявив, що ідея об’єднання Молдови і Румунії може призвести до громадянської війни.

 

Слід зазначити, що за результатами опитування, проведеного влітку  2017 року, 70% громадян Молдови виключають об'єднання з Румунією.