У Барселоні сталися сутички під парламентом Каталонії

20:51, 30.01.2018
У Барселоні сталися сутички під парламентом Каталонії

Демонстранти прийшли до параламенту Каталонії у масках зі зображенням Карлеса Пучдемона.

Кілька сотень мітингувальників прорвали поліцейський кордон навколо будівлі парламенту Каталонії у вівторок ввечері.

 

Сталося це тоді, коли у парламенті Каталонії мали розглянути питання про призначення Карлеса Пучдемона на пост глави женералітату. Однак спікер парламенту Рожер Торрен прийняв рішення відкласти його.

 

Про це повідомляє La Vanguardia.

 

Паралельно у цей період поблизу парламенту зібралася велика кількість прихильників незалежності автономії. Деякі демонстранти прийшли у масках зі зображенням Карлеса Пучдемона.

 

Коли стало відомо про рішення спікера, сотні демонстрантів прорвали поліцейський кордон, що оточував Парк Цитаделі, та просунулися до воріт парламенту.

 

В ході демонстрації прихильники незалежності вигукували наступні гасла: "Свободу політв'язням", "Ні кроку назад", "Пучдемон - наш президент".

 

Нагадаємо, Карлес Пучдемон втік до Бельгії після того, як 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив декларацію про незалежність регіону, порушивши Конституцію Іспанії. В Іспанії проти нього ведеться розслідування за звинуваченнями  у заколоті, бунті та розтраті. Пучдемон, ймовірно, буде заарештований, якщо повернеться з Брюсселя.

 

Конституційний суд Іспанії минулого тижня постановив, що для обрання главою регіону Пучдемон повинен особисто бути присутнім в парламенті.