У Берліні створюють «зони безпеки» для жінок на Новий рік

18:46, 29.12.2017

"Безпечну зону" для жінок створять організатори святкування Нового року в Берліні.  створять. На такий крок пішли, щоб унеможливити сексуальні напади. Нові заходи безпеки запрацюють під час вечірки біля Бранденбурзьких воріт.

 

Про це повідомляють німецькі ЗМІ у п’ятницю.

 

Сотні тисяч людей планують відвідати новорічну вечірку в Берліні. Заходи безпеки будуть суворими. Заборонятимуть приходити із великими сумками, рюкзаками та алкогольними напоями.

 

Жінки, які зіткнулися із сексуальними домаганнями, зможуть звернутися по допомогу до співробітників Німецького Червоного Хреста в "зоні безпеки" на вулиці Ебертштрассе, прилеглої до Бранденбурзьких воріт.

 

Міська міліція також оприлюднила поради для жінок, закликаючи їх звертатися по допомогу, якщо вони відчувають загрозу, а також брати із собою невеликі сумочки і не класти до них коштовностей.

 

Але ідея створення спеціальної "безпечної зони" для жінок на великих громадських заходах сподобалася не всім.

 

Зазначимо, що такі заходи у Берліні пов’язані із тим, що два роки тому під час святкування Нового року в Кельні сталася велика кількість нападів та пограбувань жінок.

 

Сотні жінок повідомили, що їх атакували чоловіки, серед яких були мігранти. Тоді це приголомшило Німеччину.

 

Події у Кельні посилили напруженість в країні через великий наплив біженців і мігрантів - у 2015 році в Німеччину прибуло понад один мільйон мігрантів.