У помічників депутата Мосійчука НАБУ проводить обшук

16:25, 22.12.2017
У помічників депутата Мосійчука НАБУ проводить обшук

Детективи НАБУ біля будинку Валерія Дзюбенка (Ігор Мосійчук / Facebook)

За адресами проживання помічників народного депутата Ігоря Мосійчука слідчі Національного антикорупційного бюро разом із прокурорами САП проводять обшуки. Серед тих, до кого прийшли слідчі - Валерій Дзюбенко, який був із Ігорем Мосійчуком під час замаху на депутата.

Про обшуки повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють слідчі дії (обшуки) за адресами мешкання осіб, наближених до народного депутата України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підставою для обшуків стала інформація, що вказані особи можуть зберігати документи та інші докази ймовірного кримінального правопорушення за фактом вчинення нардепом злочинів, передбачених ст.366-1 ("Декларування недостовірної інформації") та ч.3 ст.368-2 ("Незаконне збагачення") Кримінального кодексу України.

"Досудове розслідування за даними фактами детективи НАБУ здійснюють з листопада 2016 року", - підсумували у НАБУ.

Народинй депутат Ігор Мосійчук повідомив, що обшуки стосуються будинка, який він винаймає для проживання.

"Обшуки стосуються будинку, який я орендую і в якому я проживаю. Нібито, я не вніс його у декларацію. Насправді це абсолютна маніпуляція: я в’їхав у цей будинок у січні 2017 і наступного року згідно закону занесу його у декларацію. До того ж, справу порушено ще рік тому у 2016 році", - написав Ігор Мосійчук.

Він відзначив, що санкцію на обшук дав "суддя Бобровник, якого раніше впіймали на хабарі".

"Він абсолютно підконтрольний НАБУ. Крім того, у мене є з ним конфлікт інтересів. Отже ухвала - незаконна. Окрім цього, під час сьогоднішніх слідчих дій детективи допустилися ряд порушень законів України і ми оскаржемо їх в суді", - зазаначає народний депутат.

Ігор Мосійчук вважає обшуки помстою від заступника директора НАБУ Гізо Углави за його "принципову позицію щодо його друга Міхеїла Саакашвілі".