Міхеіл Саакашвілі не з’явиться на допит в СБУ 22 грудня

16:05, 20.12.2017
Міхеіл Саакашвілі не з’явиться на допит в СБУ 22 грудня

У Міхеіла Саакашвілі на 22 грудня запланований суд та відвідини слідчого (фото із соцмереж)

Адвокат Міхеіла Саакашвілі повідомив, що їх довіритель не піде на допит в СБУ через призначене судове засідання та недотримання процесуальних норм вручення повістки.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на адвоката Руслан Чорнолуцький.

"У нас 22 грудня апеляція на 11:15, тому ми не можемо піти на допит, це – перше, друге – повісток ніяких ми не отримували", - заявив він.

Крім того, за словами юриста, повістка на допит за законом має прийти за 3 дні до його проведення, але такої повістки сторона Саакашвілі поки що не отримувала "ані на руки, ані поштою, ані на Михайла адресу на Костьольній, 7, ані на мою адресу для листування".

"Ми не відмовляємося йти на допит, ми готові це зробити, але тоді, коли прийде до нас повістка", - зазначив Чорнолуцький.

Він розповів, що йому вже дзвонили з СБУ і пропонували прийти на допит 22 грудня, але він їм сказав, що нажаль у цей день Саакашвілі не зможе через апеляцію, розгляд якої може затягнутися на 8 годин.

"Тепер ми очікуємо інший день від СБУ і ми очікуємо повістку, яка прийде поштою", - додав адвокат.

Щодо повідомлень в ЗМІ, що Саакашвілі отримав документи на виїзд до Нідерландів, Чорнолуцький сказав: "Я нічого про це не знаю".

Нагадаємо, 18 грудня Міхеіл Саакашвілі прийшов до будівлі Генеральної прокуратури, куди його викликали на допит, але давати свідчення відмовився через те, що його справа підслідна СБУ. За деякий час з’явилася інформація з посиланням на неназвані джерела в правоохоронних органах, що політика викликають на допит в СБУ 22 грудня.

Як повідомляла "УМ", 11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив з-під варти Міхеіла Саакашвілі, якого звинувачують за ст. 256 Кримінального кодексу (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

15 грудня Генеральна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої судової інстанції відправити Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт. Розгляд апеляції призначили на 22 грудня.