Северіон Дангадзе арештований на два місяці через Саакашвілі і Курченка

21:21, 06.12.2017
Северіон Дангадзе арештований на два місяці через Саакашвілі і Курченка

Керівник Київського обласного осередку "Руху нових сил" Северіон Дангадзе.

Печерський суд ухвалив рішення арештувати соратника Міхеїла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави.

 

Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook  у середу ввечері.

 

"Рішенням Печерського суду Северіона Дангадзе заарештовано на 60 діб без альтернативи внесення застави (ст. 110, ч.2 не передбачає альтернативи застави)", - написала пані Сарган.

 

Зазначимо, що у вівторок керівнику Київського обласного осередку "Руху нових сил" Северіону Дангадзе оголосили про підозру у державній зраді та співробітництві з членами організованого злочинного угрупування.

 

5 грудня Юрий Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича, зокрема, младоолігарха Сергія Курченка.

 

"Встановлено, що особа наближена до Саакашвілі, а саме громадянин України Северіон Дангадзе, за узгодженням з самим Саакашвілі, звернувся через довірену особу до Курченка, що переховується від правоохоронців у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів злочинного угрупування", - сказав Луценко.

 

Прокуратура просила суд арештувати на два місяці керівника Київського обласного осередку "Руху нових сил" Северіону Дангадзе, якого затримали у вівторок.

 

Водночас, затриманого Саакашвілі силою звільнили його прихильники