Видворений Вано Надірадзе затриманий на кордоні з Молдовою

14:50, 03.12.2017
Видворений Вано Надірадзе затриманий на кордоні з Молдовою

Викрадений у Києві і видворений з України доброволець АТО та підполковник грузинської армії Вано Надірадзе був затриманий сьогодні вранці молдовськими та українськими прикордонниками при спробі нелегально пішки перейти український кордон. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

У відомстві кажуть, що зранку на кордоні правоохоронці «виявили рух невідомого, що прямував з території Молдови до України». Українські та молдовські прикордонники скоординувались, щоб не пропустити та затримати його. За декілька годин чоловіка затримали за 20 метрів від українського кордону.

«Ним виявився 47-річний громадянин Грузії Вано Надірадзе, який кілька днів тому був депортований правоохоронними органами України», - пише Держприкордослужба.
 
У ДПСУ додали, що за цим фактом правоохоронцями Молдови порушено кримінальну справу.
 
Як повідомляла "УМ", вдень 17 листопада у Києві на вулиці Інститутській невідомі особи викрали з кафе добровольця Вано Надірадзе. Депутат Семен Семенченко на противагу інформації Дерев'янка заявляв, що інформації про депортацію Надірадзе немає.
 
Того ж дня Служба безпеки України заявила, що спільно з поліцією та міграційною службою примусово видворила з країни 8 громадян Грузії. Прізвища видворених грузинів не оприлюднили.
 
Підполковник грузинської армії Вано Надірадзе приїхав із Грузії в Україну в 2014 році і вступив до лав Збройних Сил України. У 2015-2016 роках він воював добровольцем за Україну, отримав відзнаку Народного героя України.