Сирія звинувачує Ізраїль у ракетних обстрілах

15:40, 02.12.2017

Ізраїль випустив ракети класу "земля-земля" на військову базу біля столиці Сирії Дамаска в ніч на суботу.  Атака завдала шкоди, але дві ракети вдалося перехопити.

 

Про це повідомляє сирійський державний телеканал у суботу.

 

У свою чергу, ізраїльські військові не підтвердили, що вони здійснили обстріл.

 

Центр зі спостереження за дотриманням прав людини в Сирії, що базується у Великій Британії, раніше повідомив про вибухи поблизу Дамаска, які, за твердженням правозахисників, були спричинені ймовірним ракетним обстрілом з боку Ізраїлю.

 

Поки що не зрозуміло, якої шкоди завдав обстріл, хоча в телевізійному повідомленні йшлося про "матеріальні збитки" на базі.

 

Голова сирійського Центру зі спостереження Рамі Абдель Рахман розповів інформаційній агенції AFP, що обстріл зруйнував склад зброї, але його група не знала, кому він належав.

 

Раніше Ізраїль обстрілював арсенали зі зброєю, щоб не допустити її передачі союзнику Сирії - ліванському шиїтському угрупуванню "Хезболла".

 

За даними Центру, обстріл стався біля Ель-Кісва, за кілька кілометрів на південь від Дамаску. Серія супутникових знімків місяць тому засвідчила будівництво саме на цьому місці запланованої бази Ірану.

 

Тоді як прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу попереджав, що Ізраїль не дозволить Ірану встановити військову присутність у Сирії.