На Майдані Незалежності активісти збирають акцію з вимогою розслідувати побиття студентів Беркутом

13:15, 29.11.2017
На Майдані Незалежності активісти збирають акцію з вимогою розслідувати побиття студентів Беркутом

"Побиття студентів" у ніч на 30 листопада 2017 року вивело на акції протесту мільйони людей по всій Україні (фото із соцмереж)

На Майдані Незалежності в Києві активісти ініціативи "Покарати винних" збирають всіх небайдежих, щоб нагадати, що за 4 роки не покарали в суді жодного винного у звірячому побитті мітингувальників 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляється у прес-релізі Громадянської ініціативи постраждалих 30-го листопада "Покарати винних".

"Повідомляємо, що 29 листопада 2017 р. з 20 год. до 05:00 год 30 листопада 2017 р. за адресою Майдан Незалежності (біля монументу Незалежності) планується проведення мирного зібрання потерпілими 30 листопада та іншими учасниками Революції. Збираючись на Майдані Незалежності у четверту річницю побиття студентів, ми маємо на меті:

- Нагадати владі про її зобов’язання перед українським народом, зокрема у розслідуванні злочину і справедливому покаранні винних

- Вшанувати пам'ять друзів-учасників подій 30 листопада, яких уже з нами немає, це Устим Голоднюк, Тарас Більчук, Ігор Пехенько.

- Зустрітися з людьми, з якими 30 листопада 2013 року під монументом Незалежності пліч-о-пліч відстоювали Європейський вибір України

- Повідомити громадськість про поточний стан розслідування та судового процесу", - пишуть активісти.

Вони відзначають, що координатором акції є один із постраждалих від дій спецпідрозділу "Беркут" Віталій Кузьменко.