Депортований із України соратник Саакашвілі звинувачує СБУ в тортурах

13:28, 20.11.2017

Журналіст Тамаз Шашвіашвілі заявив, що 17 листопада в його квартиру увірвалися спецпризначенці СБУ, били його ногами та заклеїли скотчем очі, а потім вивезли до аеропорту. При цьому в чоловіка носом ішла кров, яку ніхто не спробував зупинити.

Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на пряме включення Шашвіашвілі із Грузії.

Тамаз Шашвіашвілі розповів, що 17 листопада до його будинку увірвалися спецназівці СБУ, побили ногами, замотали скотчем очі та відвезли до аеропорту.

Він заявив, що у нього носом йшла кров, але він не отримав допомоги.

За словами Шашвіашвілі, в аеропорту до нього підійшов чоловік і сказав, що йому на 3 роки заборонений в'їзд до України. Депортований стверджує, що причини такої заборони йому ніхто не назвав.

Після цього, за словами Шавшишвілі, його три години везли на гелікоптері. Доставили до Одеси, де разом з іншими громадянами Грузії посадили на пором до Грузії.

Чоловік стверджує, що нічого не порушував в Україні і мав право перебувати в країні. Тут у нього робота, якою він займається вже три роки.

За словами Шавшишвілі, керував операцією з його вигнання з країни начальник Управління держохорони Валерій Гелетей.

Депортований поскаржився, що в результаті побоїв у нього зараз болить обличчя й руки.

"Вони викрали мене", - підкреслив він в кінці розповіді.

Як повідомляла "УМ", 17 листопада Саакашвілі заявив, що спецпризначенці викрали з дому журналіста Шашвіашвілі та двох його друзів. У свою чергу, депутат Юрій Дерев'янко заявив, що 17 листопада невідомі схопили і повезли грузинського добровольця АТО Вано Надірадзе, а також Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшідзе в аеропорт "Київ", щоб видворити за межі країни.

Цих громадян Грузії депортували на паромі до грузинського міста Поті. У відповідь активісти "Руху визволення" влаштували акцію протесту в аеропорту "Жуляни".