На Кіровоградщині голова району вимагав у бізнесменів щомісячну «мзду» в 5 тисяч гривень

17:45, 17.11.2017
На Кіровоградщині голова району вимагав у бізнесменів щомісячну «мзду» в 5 тисяч гривень

Сергій Шевченко підозрюється в хабарництві (офіційний сайт Бобринецької РДА)

У службовому кабінеті під час отрманння хабара затримано голову Бобринецької РДА Сергія Шевченка.

Як повідомили «УМ» у прокуратурі Кіровоградської області, працівники якої спільно з управлінням захисту економіки Національної поліції України та слідчими обласної поліції взяли голову райдержадміністрації на гарячому, коли той одержав від підприємця 5 тисяч гривень.

Таку добавку до зарплати головний чиновник Бобринецької РДА вимагав та отримав за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг.

У Департаменті захисту економіки Національної поліції України уточнюють, що посадовець організував охочим безперешкодний доступ та всебічне сприяння у чистці придорожніх насаджень за межами населених пунктів.

Однак, за право здійснювати санітарну чистку громадяни повинні були сплачувати йому кошти: 50 гривень за 1 м³ деревини. До того ж хабар у розмірі 5 тис. грн треба було сплачувати щомісяця.



Наразі у відкритому кримінальному провадженні ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) ККУ проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення всіх обставин злочину.

Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру та обрання щодо нього міри запобіжного заходу.

Бобринецьку РДА Сергій Шевченко очолює з 2015 року, хоча в цій райдержадміністрації на різних посадах він працює з 1998 року.